Gør-det-selv udrensningskur af leveren

Fjern galdesten uden operation på 1 1/2 dag

UdrensningUdrensning af lever og galdeblære for galdesten forbedrer fordøjelsen væsentligt, og fordøjelsen danner fundamentet for hele dit helbred. Rensning af leverens galdegange er den mest effektive behandling du kan foretage for at forbedre kroppens helbred. Du oplever mere energi og en stærkere følelse af velvære.

Du kan desuden forvente at se dine allergier forsvinde mere og mere ved hver leverrensning, du foretager! Og så kan det hjælpe mod smerter i skulderen, øverste dele af armene og ryggen.

Ønsker du mere information om udrensningen, leverens funktion m.m. kan jeg varmt anbefale at læse Dr. Andreas Mouritz’s: “Elsk din lever og lev længere”.

1 1/2-dages udrensningskur

Vælg et tidspunkt, hvor du har mulighed for at være hjemme og tage den med ro i 2 dage.

FØR: I dagene op til udrensningen kan du med fordel:

 • Spise ekstra mange grøntsager, og mindre kød og fedt
 • Undgå alkohol
 • Rense tarmsystemet, ved at drikke 1 glas vand med 1 tsk HUSK-pulver hver morgen. Husk at drikke ekstra meget vand i løbet af dagen. Du kan også udføre en tarmskylning (lavement) om morgenen, eller dagen før.

UNDER: Det er en 21 timers faste, og du skal være forberedt på at få diarre på 2. dagen. Tag ingen medicin, vitaminer eller piller, som du kan undvære i de 2 dage – det kan være en hindring for et godt resultat.

EFTER: De første par dage efter kan du godt være lidt træt og føle lidt ubehag. Sørg for at drikke godt med vand, så du får skyllet affaldsstoffer ud af kroppen. Det kan desuden anbefales at foretage en tarmskylning for at sikre at galdestenene ikke bliver siddende i tarmen.

Læs hvordan Eva Torgersen fra madEVAlutionen oplevede kuren ->

Du skal bruge:

 • Epson salt, 4 spsk (ca. 72 gram). Kaldes også magnesium sulfat (MgSO4) eller Glaubersalt. Optages ikke i kroppen, som almindeligt salt.
 • Olivenolie, 1/2 kop (125 ml)
 • Frisk citronsaft, 1/2 kop (125 ml)
 • Sugerør
 • Evt. tarmskylningsudstyr (kan købes på nettet)

DAG 1

Spis kun æbler og friskpresset æblejuice frem til kl. 14:00. Det hjælper med at blødgøre galdestenene. Ved at undgå fedtstoffer hjælper du med at opbygge mængden af galde i leveren, som senere skal hjælpe med at presse galdestene ud.

Kl. 14:00 – Fasten begynder. Drik kun vand, og undlad og spise resten af dagen.
Kl. 18:00 – Drik 1 glas vand med 1 spsk Epson salt
Kl. 20:00 – Drik 1 glas vand med 1 spsk Epson salt
Kl. 21:45 – Gør dig klar til at gå i seng
Kl. 22:00 – Ryst olie og citron sammen, og drik det stående med et sugerør indenfor 5 minutter. Læg dig dernæst på højreside med knæene op til brystet og læg dig til at sove. Lig helt stille i mindst 20 minutter. Du vil måske kunne mærke en række galdesten passere i galdegangene.

DAG 2

Forvent en dag med diarre. Tjek for galdesten. Det er de grønne eller brunlige “sten” som flyder ovenpå i toilettet.

Kl. 7:00 – Drik 1 glas vand med 1 spsk Epson salt. Vil sandsynligvis udløse diarre.
Kl. 9:00 – Drik 1 glas vand med 1 spsk Epson salt.
Kl. 11:00 – Du må begynde at spise igen. Start med frugt og fortsæt med frugt og grønt resten af dagen.
Næste dag må du spise normalt

TILLYKKE! Du har nu gennemført din leverudrensning, og fjernet galdesten helt uden kirurgisk indgreb.

Rens din lever mindst 2 gange årligt. Du kan gentage leverudrensningskuren hver 2. uge, dog ikke hvis du er syg.

Bemærk, denne udrensning er på eget ansvar. Leverudrensning har eksisteret i årtusinder, og er ganske ufarlig for de fleste. Hvis du tager medicin, har kroniske lidelser eller af anden årsag er i tvivl bør du kontakte din læge.

Om lever og galdesten

Det er leverens opgave at producere galde – fra 1 til 11⁄2 liter i døgnet! Leveren er fuld af rør og kar (galdegange), som leverer galde til en stor, fælles galdegang. Galdeblæren er forbundet med den fælles galdegang og fungerer som oplagringsbeholder. Ved indtagning af fedtstof eller protein, udløses galdeblærens udtømning ca. 20 minutter senere og den oplagrede galde ender sin vandring ned igennem den fælles galdegang til tarmene.

Hos mange mennesker, også børn er galdegangene tilstoppede af galdesten. Nogle udvikler allergier og udslæt, mens andre ikke har symptomer. Når galdeblæren scannes eller røntgenfotograferes, opdages mange gange ingenting. Mange galdesten er nemlig ikke i galdeblæren, og de fleste er for små og er ikke forkalkede, til at spore dem på røntgen.

Der findes mere end en halv snes forskellige typer galdesten, hvoraf de fleste har kolesterol krystaller i sig. De kan være sorte, røde, hvide, grønne eller brunlige i farven. De grønne får deres farve fra galden, de er belagt med. I midten af hver sten finder vi en klump af bakterier, hvilket iflg. videnskabsfolkene tyder på, at stenen muligvis begyndte at danne sig omkring en stump død parasit.

Efterhånden som stenene vokser og der bliver flere af dem, vil modtrykket i leveren få dem til at producere mindre galde. Forestil dig situationen, hvis en haveslange havde glaskugler indeni sig. Der ville komme mindre vand igennem den, hvilket igen ville nedsætte slangens evne til at sprøjte kuglerne ud. Med galdesten vil den mindre del kolesterol der forlader kroppen betyde at kolesterolniveauet kan stige.

Fordi galdesten er porøse, kan de opsamle alle de bakterier, cyster, virusser og parasitter, der passerer igennem leveren. På denne måde dannes ”infektions reder”, som hele tiden fremover forsyner kroppen med friske bakterier. Ingen maveinfektion, såsom mavesår eller tarmkatar kan kureres, uden fjernelsen af galdesten fra leveren.

Informationen i dette indlæg stammer fra: “The Cure For All Diseases” skrevet af Hulda Clark.

19 thoughts on “Gør-det-selv udrensningskur af leveren

  1. Brit Post author

   Så vidt jeg har forstået, er det pektin i æblerne, som hjælper med at blødgøre stenene, så de har nemmere ved at passere i galdegangene. Derfor kan du evt. prøve med pærer eller appelsiner, som også indeholder meget pektin (kompleks kulhydrat). Jeg har dog selv gennemført det uden problemer ved at spise det frugt jeg havde ved hånden….æbler er bare ikke lige nemme at opdrive i alle verdens dele :) Kh Brit

   1. june kolbye nielsen

    Jeg vil anbefale jer at læse “Elsk din lever og lev længere” af
    Andreas Moritz. Her er svar på de fleste spørgsmål, også i forhold til hvad man kan bruge hvis man ikke tåler de almindeligste remedier der anbefales til denne form for lever galde udrensning.

 1. Dorthe Ludvigsen

  Hej – Jeg er selv interesseret i, at foretage kuren… I bogen “elsk din lever og lev længere” anbefaler forfatter dog man starter med, at drikke 1 L æblejuice hver dag i op til 6 dage før….!!! En læge har oplyst mig, at galdesten synker.. Hvis de flyder er det ikke galdesten.. Mon nogen andre ved noget om dette.. Jeg har nemlig forstået det sådan, at der er forskel på kalkede sten og dette kan være årsagen til de flyder og ikke synker !! Pft.

  1. Brit Post author

   Hej Dorthe. Tak for din kommentar. Er selv i gang med at læse bogen, og er meget fortaler for de anbefalinger han har – bl.a. at forberede sig ved at drikke æblejuice og/eller spise æbler i dagene op til. Det hjælper nemlig til at blødgøre eller “afkalke” stenene, så de er nemmere at passere. For galdestenene er ganske rigtigt forkalkede, i hvert fald dem som man kan opfange på en skanning. Men ofte sidder der også rigtigt mange som endnu ikke er blevet forkalkede. Begge består primært af kolesterol (fedt), og det er derfor de flyder. Hvis de er forkalkede, vil de ganske rigtigt synke. Håber det gav dig svar? Mvh. Brit

  1. Brit Post author

   Jeg skulle mene du godt kan kombinere de 2 ting. Du drikker jo allerede epsom salt som en del af leverudrensningen, og særligt de 2 glas om morgenen sætter gang i tarmsystemet. Så jeg kan ikke se noget i vejen for at fortsætte med denne klassiske yogateknik, hvis altså du kan holde ud at drikke mere saltvand omend af en anden slags.

 2. Birthe

  Hej
  Jeg synes, det er uklart hvor meget vand, jeg må drikke, når fasten begynder kl. 14. Er det kun de glas med Epsom-salt, eller kan jeg drikke ubegrænset?

  1. Brit Post author

   Hej Birthe. Du må drikke lige så meget vand, som du har lyst til. Mvh. Brit

 3. Astrid

  Hej :)
  her kommer et lidt underligt spørgsmål. Jeg har overvejet at prøve denne udrensning, men ville lige spørge om: skal man ligge sig til at sove, når man har lagt i de 20 min?? må man ikke se tv?? (efter at havde drukket olie)
  på forhånd tak!
  VH

  1. Brit Post author

   Hej Astrid,
   Det er bedst at holde sig i ro og forsøge at sove, så din krop har ro til at lave udrensningen. Det er ikke forbudt at se tv, men leverudrensning eller ej, så er tv lige før sengetid ikke særligt godt for din nattesøvn.
   Håber det gav svar! Mvh. Brit

 4. Julie Nygaard Kristensen

  Hej :)

  Jeg skal for første gang prøve denne udrensningskur, og kan se at det anbefales at foretage en tarmskylning efter kuren. Hvor kan jeg købe udstyret til selv at foretage en, og hvad anbefaler du?

  På forhånd tak.

 5. Stine

  Hej!

  Jeg vil gerne høre angående den tarmskylning. Er det nødvendigt at gøre det efterfølgende? Jeg mener, kan kuren give bivirkninger eller konsekvenser hvis ikke man foretager en tarmskylning?

  Vh Stine

  1. Brit Post author

   Hej Stine. Tarmskylning er ikke nødvendig. Jeg har gjort det mange gange uden. Det vigtigste er, at alle galdestenene kommer ud af tarmene. Hvis du sørger for at forberede dig godt, ved at spise så fiberrigt, grønt og enkelt i dagene, evt. ugerne op til, får du skabt fri passage i tyktarmen. En yogiske måde at lave en tarmskylning på er netop ved at drikke saltvand, så du kan også vælge at drikke et par ekstra glas saltvand på dag 2 om formiddagen. Galdestenene består i høj grad af kolesterol, og derfor er det godt at få dem ud ad kroppen, så der ikke er risiko for at det genoptages i kroppen. Håber det gav dig svar? Mvh. Brit

 6. Lisa

  Hej Brit
  Jeg har for nylig gennemført en leverudrensning som beskrevet her på siden, dog med den lille forskel, at jeg brugte saft fra grapefrugter og ikke fra citron, og at jeg formentlig har brugt lidt mere saft end her foreskrevet. Under mine mange toiletbesøg kom der ikke nogen sten ud. Hvad kan forklaringen være på dette? Jeg har igennem det meste af livet døjet med eksem og haft periodiske fordøjelsesproblemer.
  Venlige hilsner fra Lisa

  1. Brit Post author

   Hej Lisa. Det kan der være flere forklaringer på, bl.a. at stenene ligger dybt inde, og der derfor sommetider skal 2-3 leverudrensninger til før stenene begynder at komme ud. En anden årsag kan være at din tyktarm ikke har været renset godt nok før du gik i gang. Jeg vil klart anbefale dig at læse Andreas Moritz bog “elsk din lever og lev længere”. Her finder du svar på det meste. Alt i alt anbefales det at man fortsætter med at lave leverudrensningen hver 3-4 uge indtil der 2 gange i træk ikke er kommet sten flere ud. Håber det gav dig svar. Hilsen Brit